Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πάμε για Oscar...?

Η ανακοίνωση της λίστας με τις εννέα ταινίες που προκρίνονται για τις οσκαρικές υποψηφιότητες για την Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία έκρυβε μία ευχάριστη έκπληξη! Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια μία ελληνική ταινία φτάνει στα Όσκαρ!


Ο ''Κυνόδοντας'' του Γιώργου Λάνθιμου, η ταινία που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και χαιρετίστηκε από κοινό και κριτικούς, είναι μία από τις εννέα φιναλίστ για την τελική πεντάδα των οσκαρικών υποψηφιοτήτων, που θα ανακοινωθούν στις 25 Φεβρουαρίου.


Πέντε μόλις ημέρες πριν από την ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων, η Ακαδημία έδωσε στη δημοσιότητα τις εννέα ξενόγλωσσες ταινίες, που προκρίθηκαν ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφιότητες και θα διεκδικήσουν μία θέση στην τελική πεντάδα.


Η παρουσία του Κυνόδοντα στις εννέα ταινίες - φιναλίστ αποτελεί μία τεράστια επιτυχία για το ελληνικό σινεμά διεθνώς, που φτάνει μία ανάσα πριν από την βραδιά των Όσκαρ μετά από πάρα πολλά χρόνια.


Οι εννέα ταινίες, που προκρίθηκαν είναι: Biutiful (Μεξικό), Confessions (Ιαπωνία), Incendies (Καναδάς), In A Better World (Δανία), Outside The Law (Aλγερία), Dogtooth (Ελλάδα), Life Above All (Νότιο Αφρική), Even The Rain (Ισπανία) and Simple Simon (Σουηδία).


Λέτε ο ''Κυνόδοντας'' να καταφέρει να περάσει στην τελική πεντάδα; Θα το μάθουμε πολύ σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: