How to


                 Δείτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σοδα στο σπίτι…


H μαγειρική (διττανθρακική) σόδα, είναι μιά σκόνη που πρέπει πάντα να υπάρχει στο σπίτι γιατί είναι πάρα πολύ χρήσιμη:
- Χρησιμοποιείστε σόδα για να μη μυρίζει το ψυγείο: 6 κουταλιές γλυκού σ” ένα μπωλάκι που το βάζουμε στο ψυγείο. Το αδειάζουμε κάθε 3 μήνες και το ξαναγεμίζουμε.
- Η σόδα εξαφανίζει τα καμμένα και τα λίπη από τα τηγάνια, κατσαρόλες κτλ. Βάλτε μιά κουταλιά γλυκού σόδα, με λίγο νερό στο σκεύος που έχει καμμένα και λίπη και αφήστε να μουλιάσει.
- Η σόδα εξαφανίζει τα άλατα απο τις τσαγιέρες, τις καφετιέρες κτλ: Βάλτε 2 κουταλάκια γλυκού γιά κάθε λίτρο χλιαρό νερό και
αφήστε να δράσει 3 ώρες.
- Η σόδα αφαιρεί λίπη απο επιφάνειες, χωρίς να χαράζει:1 κουταλιά σούπας γιά 5 λίτρα νερό, ή σε υγρό σφουγγάρι ρίχνετε λίγη σόδα.
- Αφαιρεί τα άλατα στο μπάνιο. Βάλτε στη μπανιέρα 10 κουταλιές σούπας σόδα ( γιά μιά μέτρια μπανιέρα ) γιά να “μαλακώσει” το νερό.
- Με τη σόδα καθαρίζετε τις βούρτσες και τις τσατσάρες: 1 κουταλιά γλυκού ανά λίτρο χλιαρό νερό. Βουτάτε την βούρτσα η την τσατσάρα και αφήνετε μερικές ώρες. Μετά ξεπλένετε με νερό. (Εννοείται πως έχετε προηγουμένως αφαιρέσει τις τρίχες ).
- Η σόδα αφαιρεί μυρωδιές, μικρόβια και βακτιρίδια από τα ρούχα στο πλύσιμο: Βάλτε μιά κουταλιά σούπας στη λεκάνη που έχετε ρούχα γιά πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο ρούχων στον κύκλο ξεβγάλματος. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στα ρούχα των αθλητών και των παιδιών.
- Γιά τα χαλιά: Αφαιρεί τις μυρωδιές, τα καθαρίζει και ζωντανεύει τα χρώματα: Ρίχτε σόδα και με μιά βούρτσα, κάντε την να εισχωρήσει ( τρυφερά όμως ). Αφήστε να δράσει 12 ώρες και μετά χρησιμοποιείστε την ηλεκτρική σκούπα γιά να καθαρίσετε το χαλί σας.
- Γιά τον απορροφητήρα ( το μεταλλικό κομμάτι ) τη σχάρα του φούρνου, του γκρίλ, του μπάρμπεκιου: 2 κουταλάκια γλυκού ανά χλιαρό λίτρο νερό.
- Γιά να μη μυρίζει η άμμος που κάνει τις βρωμιές η γάτα: Βάλτε σόδα πριν ρίξετε καινούργια άμμο και ρίξτε κι απο πάνω.
- Στο αυτοκίνητο: Γιά να ξεμυρίσει το τασάκι και να εξαφανιστούν τυχόν μυρωδιές τσιγάρου. Ρίξτε μπόλικη σόδα μέσα στο τασάκι. Βάζετε καινούργια κάθε φορά που αδειάζετε το τασάκι.                       Πως να αναγνωρίσετε αν κάποιος σας έχει στείλει ιό μέσω email


Επειδή τώρα τελευταία αυξάνονται τα κρούσματα των ιων μέσω email, καλό είναι να γνωρίζουμε πότε κάποιο email έχει ιό, έτσι ώστε να τον διαγράψουμε και να μην τον αφήσουμε να εξαπλωθεί και στις επαφές μας…

1. Συνήθως τα emails που περιέχουν ιούς συνοδεύονται από ένα συννημένο αρχείο, το οποίο συνήθως σας καλεί να ανοίξετε.
2. Ύποπτα είναι τα συννημένα που έχουν κατάληξη «.exe». Επίσης μην ανοίξετε ποτέ αρχεία που έχουν κατάληξη «.vbs» ή «.js».
3. Μία νέα μόδα είναι οι ιοί που έχουν ενσωματωθεί σε φωτογραφίες. Ποτέ μην ανοίγετε φωτογραφίες όταν δεν ξέρετε τον αποστολέα ή όταν έρχεται από μία επαφή σας αλλά το μήνυμα σας φαίνεται λίγο παράξενο.
4. Όταν λαμβάνετε μηνύματα στα Αγγλικά θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί καθώς κατά 99% αν είναι από άγνωστη επαφή ενδέχεται να περιέχει ιό.
Τι να κάνετε αν αναγνωρίσετε ότι ένα email έχει ιό:
Διαγράψτε το email και κάντε ένα scan τον υπολογιστή με το antivirus σας για καλό και για κακό.

                  

                      Σας πέφτει το φερμουάρ στο παντελόνι; Δείτε την λύση στο πρόβλημά σας!

Σε αρκετούς έχει συμβεί να αγοράσουν ένα παντελόνι με ελαττωματικό φερμουάρ που πέφτει από μόνο του. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία απλή λύση για να μην σας ξαναπεί κανείς ότι τα «μαγαζιά» σας είναι ανοιχτά!

                                         


                                          Πώς να «αφοπλίσετε» τα κρεμμύδια...


              

 Τα κρεμμύδια είναι αρκετά θρεπτικά για το οργανισμό μας και συστήνεται να τα καταναλώνουμε σχετικά συχνά. Όμως σε αρκετούς δεν τους αρέσει η έντονη μυρωδιά και η έντονη γεύση που έχουν.

Αν ανήκετε και σεις σε αυτούς που δεν τρώνε κρεμμύδια λόγω της έντονης μυρωδιάς και γεύσης τότε σας έχω μία απλή συμβουλή, όπου μπορείτε να απολαύσετε τα κρεμμύδια χωρίς την έντονη «κρεμμυδίλα»!
Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τα κρεμμύδια με αυτό το τρόπο(Τα κρεμμύδια, όπως και το σκόρδο, απορροφούν μεγάλη ποσότητα θείου από το έδαφος. Όταν ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, απελευθερώνονται μερικά ένζυμα, τα οποία στη συνέχεια αντιδρούν με το θείο και δημιουργούν αμινο-σουλφοξείδια. Αυτά με τη σειρά τους, δημιουργούν ένα ασταθές οξείδιο, το οποίο είναι ένας συνδυασμός του θειικού οξέος, το διοξείδιο του θείου, και υδροθείου. Όταν η ουσία αυτή, σε αέρια κατάσταση, έρχεται σε επαφή με την υγρασία στο μάτι σας, ενεργοποιεί μια αίσθηση καψίματος, μέσω του ακτινωτού νεύρου.
Τα μαγειρεμένα κρεμμύδια δεν σας κάνουν να κλαίτε επειδή η διαδικασία του μαγειρέματος αδρανοποιεί τα ένζυμα που απαιτούνται για να κάνουν οξείδιο που προκαλεί το κλάμα. Έτσι, μπορείτε να μασάτε με ασφάλεια τα μαγειρεμένα κρεμμύδια χωρίς να αρχίσετε το κλάμα!
Οι καλύτεροι τρόποι για να μην κλαίτε όταν κόβετε κρεμμύδια
-Βάζετε στο ψυγείο το κρεμμύδι τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το κόψετε. Εναλλακτικά, βάλτε το κρεμμύδι σε παγωμένο νερό λίγα λεπτά πριν το κόψετε. Η ψύξη επιβραδύνει το ένζυμο και έτσι δεν παράγεται το οξείδιο που σας κάνει να κλαίτε.
-Βάλτε έναν ανεμιστήρα να φυσά τα κρεμμύδια όταν τα κόβετε.
-Κόψτε τα κρεμμύδια ενώ τα πλένετε. Το οξείδιο που σας κάνει να κλαίτε είναι υδατοδιαλυτό.)
 έτσι ώστε να μην κλαίτε όταν τα κόβετε, και μετά να τα ξεπλύνετε με ζεστό νερό!
Τόσο απλό! Φάτε κρεμμύδια άφοβα τώρα χωρίς να φοβάστε μην μυρίζει η αναπνοή σας!


                         Πώς να φτιάξετε ένα τριαντάφυλλο από ένα κουτάκι αναψυκτικού


Πόσο κρατάνε διάφορα τρόφιμα στο πάγκο, στο ψυγείο και στη κατάψυξη;

Πόσες φορές έχουμε αγοράσει τρόφιμα και έχουν χαλάσει χωρίς να τα πάρουμε χαμπάρι; Παρακάτω μπορείτε να δείτε έναν κατατοπιστικό οδηγό για το πόσο κρατάνε διάφορα τρόφιμα όταν τα έχουμε στο πάγκο της κουζίνας, στο ψυγείο και στη κατάψυξη! Καλό είναι να τον συμβουλεύεστε όταν αγοράζετε τα συγκεκριμένα τρόφιμα έτσι ώστε να γνωρίζετε που μπορείτε να τα φυλάξετε και για πόσο καιρό, μειώνοντας τις πιθανότητες να χαλάσουν πριν τα χρησιμοποιήσετε.


                             6 «τεμπέλικοι» τρόποι για να ωφελήσετε την υγεία σας

                   Δείτε παρακάτω 6 «τεμπέλικους» τρόπους που μπορούν να ωφελήσουν άμεσα την υγεία σας!

                   
Κοιμηθείτε λίγο παραπάνω
Αν χρειάζεστε μια καλή δικαιολογία για να κοιμηθείτε λιγάκι παραπάνω, δεν έχετε παρά να επικαλεστείτε λόγους… υγείας! Σύμφωνα με έρευνα Νορβηγών επιστημόνων, όσοι ξυπνούσαν κουρασμένοι το πρωί είχαν κατά 27% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή ενώ όσοι υπέφεραν από αϋπνίες για ένα μήνα είχαν κατά 45% περισσότερες πιθανότητες καρδιακής προσβολής. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η αϋπνία απελευθερώνει στο σώμα μας μεγαλύτερες ποσότητες κορτιζόλης (γνωστής και ως ορμόνης του άγχους) που έχει συνδεθεί με την εμφάνιση υπέρτασης και διαβήτη. Έτσι, λίγος ύπνος παραπάνω σίγουρα δεν έβλαψε κανέναν…
7 μυστικά για έναν τέλειο ύπνο
Καθίστε στον ήλιο
Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ σε πείσμα όσων μας εύχονται χαιρέκακα «καλό χειμώνα»… Επωφεληθείτε από την καλοκαιρία και βγείτε στον ήλιο με κάθε ευκαιρία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βιταμίνη D, γνωστή και ως βιταμίνη του ήλιου, θα κάνει θαύματα για την υγεία σας καθώς έχει αποδειχθεί πως καταπολεμά το διαβήτη, διευκολύνει την αναπνοή και κρατά μακριά ορισμένους τύπους καρκίνου. Φυσικά, πάντα με την χρήση αντηλιακού καθώς ο ήλιος πέρα από οφέλη έχει και «δόντια».
Πώς να προστατέψετε τα μάτια σας από τον ήλιο
Φάτε σοκολάτα
Έχετε μανία με την σοκολάτα; Ξεχάστε τα «μη» και τις απαγορεύσεις και δώστε του «να καταλάβει» με γενναίες δόσεις σοκολάτας που φαίνεται πως κάνουν καλό και στην υγεία. Τα φλαβονοειδή που περιέχει ωφελούν την κυκλοφορία του αίματος ενώ η σοκολάτα έχει αποδειχθεί πως κάνει θαύματα και με την απόδοση του εγκεφάλου μας. Έτσι, φάτε ένα ακόμη κομματάκι (για το καλό σας…) αλλά με μέτρο γιατί η σοκολάτα παχαίνει και μάλιστα πολύ.
7 τροφές που λάθος θεωρούνται ως απαγορευμένες
Συνάχι; Πιείτε κρασί!
«Μπουκωμένη» μύτη, συνάχι και βήχας; Μήπως σας πείραξε το κλιματιστικό του γραφείου που δεν κλείνει ποτέ; Καταπολεμήστε το βασανιστικό συνάχι όχι με τους παραδοσιακούς τρόπους αλλά με… ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί! Η ρεσβερατρόλη και οι πολυφαινόλες του κρασιού λειτουργούν κατά κάποιο τρόπο, όπως η αντιβίωση. Όταν οι ιοί εισχωρήσουν στον οργανισμό σας, το κρασί εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους. Και αν το κρασί δεν είναι το καλύτερό σας, τότε φάτε μερικά σταφύλια (ή ακόμη και τα φύλλα τους!) που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ρεσβερατρόλης.
Γιατί το κόκκινο κρασί δεν ταιριάζει με το ψάρι;
Πολεμήστε τον καρκίνο με μπαχαρικά
Γνωστά από την αρχαιότητα για τις θαυματουργές ιδιότητές τους, τα μπαχαρικά ωφελούν ιδιαίτερα την υγεία και καταπολεμούν μια σειρά από ασθένειες. Η κουρκουμίνη είναι εκείνο το αντιοξειδωτικό που πέρα από το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα στα μπαχαρικά (π.χ. στο ινδικό κάρυ) έχει αναφερθεί πως καταπολεμά το διαβήτη, προστατεύει από το Αλζχάιμερ, καταπολεμά τους καρκινικούς όγκους και μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας. Βάλτε λοιπόν μπαχαρικά στη καθημερινή σας διατροφή όχι μόνο για νοστιμιά αλλά και για να προστατεύσετε την υγεία σας με εύκολο και… πικάντικο τρόπο!
10 απλά μυστικά για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας
Θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με ένα… μασάζ!

Έρευνα που έγινε στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai, στο Los Angeles, αποκάλυψε πως το θεραπευτικό άγγιγμα που γίνεται μέσω του μασάζ έχει ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία. Έτσι, μια συνεδρία μασάζ 45 λεπτών φαίνεται πως ενεργοποιεί τα λεμφοκύτταρα που καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτήρια. Το μασάζ καταπολεμά αποδεδειγμένα τις φλεγμονές, τις αλλεργίες και το άσθμα ενώ παράλληλα μειώνει και την παραγωγή της ορμόνης που είναι συνδεδεμένη με το άγχος. Αφεθείτε λοιπόν στα έμπειρα χέρια ενός ειδικού και ωφελήστε την υγεία σας με έναν από τους λιγότερο κοπιαστικούς τρόπους που θα συναντήσετε ποτέ.       

                                               

                                              Ανάψτε το κερί με τον καπνό του!


                               


                                                Κάντε τσεκ απ σε…1 λεπτό


Ένα λεπτό αρκεί για να δείτε αν κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό σας. Ένα…σπιτικό τσεκ απ μπορεί να σας προειδοποιήσει για ασθένειες, από τις οποίες ενδέχεται να πάσχετε αλλά εσείς αγνοείτε.

Σαν τα μάτια σας…
Ελέγξτε το λευκό των ματιών σας για αλλεργίες, έρπη και μολύνσεις. Αν το λευκό των ματιών σας ξαφνικά πάρει μία πιο κιτρινωπή απόχρωση ίσως σημαίνει ότι εκτεθήκατε πολλές ώρες στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου. Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί πάχυνση της μεμβράνης που καλύπτει τα λευκά των ματιών σας.
Σε ακόμη περισσότερες περιπτώσεις τα μάτια σας κοκκινίζουν επειδή ακριβώς τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια των ματιών διαστέλλονται. Τα κόκκινα μάτια μπορεί να είναι βέβαια σύμπτωμα πολλαπλών άλλων παθήσεων, όπως είναι οι αλλεργίες, το συνάχι, η γρίπη ή η αρχή κάποιου έρπητα.
Κοιτάξτε τη χτένα σας
Μια ματιά στη χτένα σας μπορεί να σας προϊδεάσει για τυχόν προβλήματα με τον θυρεοειδή και διαφόρες ανεπάρκειες. Για παράδειγμα η έλλειψη ψευδάργυρου, σίδηρου ή βιοτίνης συνήθως προκαλούν απώλεια μαλλιών. Ένας ακόμη ένοχος για αυτό είναι η διαταραχή του θυρεοειδούς.
Το φυσιολογικό νούμερο τριχών που μπορεί να χάνει ένας άνθρωπος καθημερινά είναι 100. Εάν παρατηρήσετε περισσότερες τρίχες στο νεροχύτη του μπάνιου ή στη βούρτσα των μαλλιών σας από ό, τι συνήθως ή αν η τρίχα βγαίνει σε συστάδες, που αφήνουν γυμνά σημεία στο τριχωτό της κεφαλής σας, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.
Κάντε μανικιούρ
Η φυσιολογική όψη των νυχιών είναι λευκή και καθαρή. Οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να συνδέεται με καρκίνο του δέρματος, νεφροπάθεια ή μύκητες. Ωστόσο είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει καθώς οι αλλαγές στα νύχια αποτελούν σύμπτωμα για τουλάχιστον 300 διαφορετικές ασθένειες, με πιο συνηθισμένες την έλλειψη βιταμινών και πρωτεϊνών, την αναιμία, τη διαταραχή τους θυρεοειδούς, τις ορμονικές διαταραχές και την ψωρίαση.
Σε πιο σοβαρή περίπτωση τα νύχια που είναι πιο σκούρα και σκουραίνουν ακόμα περισσότερο στις άκρες ίσως είναι ένδειξη νεφρικής πάθησης.
Μην ξεχνάτε το οδοντικό νήμα
Μπορεί να ακούγεται παράταιρο αλλά το οδοντικό νήμα μπορεί να προλάβει εκτός από μία μόλυνση και ένα…έμφραγμα. Η καθημερινή του χρήση συμβάλει στην ενδυνάμωση των ούλων και στην αποφυγή της φθοράς τους. Ωστόσο αν παρατηρείτε ότι τα ούλα σας ματώνουν όσο χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα, αυτό συνήθως σημαίνει ότι έχετε κάποια μόλυνση. Παρά το γεγονός ότι η χρήση του νήματος μπορεί να προκαλεί αιμοραγία, η αλήθεια είναι ότι βοηθά στο να απαλλαγείτε από τη μολυνση.
Οι ερευνητές επιμένουν ακόμα ότι τα μολυσμένα ούλα συχνά συνδέονται με καρδιοπάθειες επειδή η χρόνια φλεγμονή προκαλεί τη δημιουργία χημικών ουσιών στο ανοσοποιητικό σύστημα, που συμβάλλουν στη συσσώρευση λιπαρών αποθέσεων στις αρτηρίες σας ευνοώντας με τον τρόπο αυτό τις συνθήκες για καρδιακά νοσήματα.
Μέση…δαχτυλίδι
Καρδιολογικές παθήσεις και υψηλή πίεση μπορούν να εξελιχθούν σε πιο σοβαρές καταστάσεις αν δεν προσέξτε έγκαιρα. Ευτυχώς η…μέση σας έχει προνοήσει.
Άτομα που συσσωρεύουν περισσότερο λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς, από ότι στους γοφούς και τον πισινό, είναι ομάδα…υψηλού κινδύνου για να αναπτύξουν καρδιολογικές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, πίεση και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Είστε ενυδατωμένοι;
Το ξηρό δέρμα συνήθως «τραβάει» και είναι ερεθισμένο ειδικά μετά το ντους. Αυτή η αφυδάτωση του δέρματος ωστόσο ίσως να είναι και ένδειξη ότι πάσχετε από κάποια διατροφική έλλειψη ή πιθανόν και μία πιο σοβαρή δερματολογική πάθηση.
Ένα αφυδατωμένο, ξερό και «σπασμένο» δέρμα μπορεί εύκολα να αποτελέσει πόλο έλξης για μολύνσεις και φλεγμονές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: