Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πέτρος Μάρκαρης, ένας από τους 10 καλύτερους συγγραφείς αστυνομικών ιστοριών στην Ευρώπη Σύμφωνα με λίστα της βρεττανικής εφημερίδας Observer

Ο Brian Oliver δημοσίευσε  στον Observer μια λίστα με τους 10 κατά τη γνώμη του καλύτερους συγγραφείς αστυνομικών ιστοριών στην Ευρώπη.

Μεταξύ γνωστών ονομάτων του ευρωπαϊκού αστυνομικού μυθιστορήματος όπως ο Manuel Vázquez Montalbán, ο Jean-Claude Izzo, ο Andrea Camilleri ο Όλιβερ έχει επιλέξει και τον Πέτρο Μάρκαρη για τον οποίο αναφέρει τα εξής στο σχολιό του:

Δεν υπάρχει κανένας συγγραφέας στο κόσμο που να μπορεί να εντάξει στη μυθιστορηματική δομή το κυκλοφοριακό χάος καλύτερα από τον Μάρκαρη. Ο Μάρκαρης χρησιμοποιεί το κυκλοφοριακό χάος ως ένα τρόπο να απεικονίσει το ευρύτερο αθηναϊκό χάος (από τη πολιτική σκηνή μέχρι τον επιχειρηματικό κόσμο). Ο κεντρικός του πρωταγωνιστής, ο επιθεωρητής Κώστας Χαρίτος ήταν με τη πλευρά του καθεστώτος κατά τη περίοδο της δικτατορίας. Διαβάζει λεξικά, κάνει αστεία για τον ρατσισμό και τη μετανάστευση και αγαπάει τα γεμιστά.

Έχει γίνει επίσης γνωστό πως στην φετινή γιορτή βιβλίου στη Βιέννη («Βιέννη και Βιβλίο») ο Πέτρος Μάρκαρης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής με θέμα «Πολιτισμός και κρίση στην Ευρώπη».



Δεν υπάρχουν σχόλια: