Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Paulo Coelho (Πάουλο Κοέλιο)

 «Κανονικά, παραδεχόμαστε πως μας λείπει ο ενθουσιασμός σε ασήμαντες περιπτώσεις, που δεν έχουν την παραμικρή συνέπεια στο μεγαλείο μιας ύπαρξης. Χάνουμε τον ενθουσιασμό μας με αφορμή τις μικρές κι απαραίτητες ήττες μας στη διάρκεια του Καλού Αγώνα. Και, καθώς αγνοούμε πως ο ενθουσιασμός είναι μια ανώτερη δύναμη, στραμμένη προς την τελική νίκη, τον αφήνουμε να ξεγλιστρήσει μέσα από τα δάχτυλα μας, χωρίς να προσέξουμε πως αφήνουμε να μας ξεφύγει επίσης το πραγματικό νόημα της ζωής μας. Καθιστούμε τον κόσμο υπεύθυνο για την πλήξη μας, για την ήττα μας, και ξεχνάμε πως εμείς αφήνουμε να ξεφύγει αυτή η σαγηνευτική δύναμη που δικαιώνει τα πάντα, η εκδήλωση της Αγάπης με τη μορφή του ενθουσιασμού». Το ημερολόγιο ενός μάγου (απόσπασμα)


 Ο Πάουλο Κοέλο θεωρείται από τους συγγραφείς με τη μεγαλύτερη επίδραση στην εποχή μας. Aπό τους πλέον πολυδιαβασμένους, τα βιβλία του έχουν πουλήσει περισσότερα από 115 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, έχουν κυκλοφορήσει σε 160 χώρες κι έχουν μεταφραστεί σε 71 γλώσσες.
Γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1947 και ανακάλυψε νωρίς τη συγγραφική του κλίση. Εργάστηκε ως σκηνοθέτης, ηθοποιός θεάτρου, συνθέτης και δημοσιογράφος. Η συνεργασία του με το Βραζιλιάνο συνθέτη και τραγουδιστή Ραούλ Σέισας έδωσε μερικά από τα σπουδαιότερα κλασικά ροκ κομμάτια στη Βραζιλία. Το 1986, μια ιδιαίτερη συνάντηση τον ώθησε να κάνει το προσκύνημα στον 'Aγιο Ιάκωβο της Κομποστέλα. Ένα χρόνο μετά, έγραψε Το Ημερολόγιο Ενός Μάγου. Κατόπιν, κυκλοφόρησε Ο Αλχημιστής, βιβλίο με το οποίο ξεκίνησε η διεθνής πορεία του συγγραφέα.
Η επιτυχία ήταν τόση, ώστε το πορτογαλικό λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό περιοδικό Jornal de Letras έγραψε: «Ο Αλχημιστής έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλο βιβλίο που γράφτηκε ποτέ στα πορτογαλικά».
Ο Κοέλο έγραψε κι άλλα βιβλία, που έχουν αγγίξει την καρδιά ανθρώπων ανά τον κόσμο. Συνεργάζεται με ορισμένα από τα σημαντικότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης διεθνώς.
Από το 2002 κατέχει την έδρα 21 της Ακαδημίας Γραμμάτων της Βραζιλίας, ενώ το 2007 ανακηρύχτηκε Αγγελιαφόρος Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών. Το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Γκίνες 2009 για τον πιο πολυμεταφρασμένο συγγραφέα στον κόσμο για το βιβλίο Ο Αλχημιστής.

 Βιβλιογραφία

Αίνιγμα - Ατζέντα 2008
Η Μάγισσα του Πορτομπέλο
Πρόκληση Ατζέντα 2007
Αλλαγές Ατζέντα 2006
Ζαχίρ
Αλχημεία - Προσωπικό ημερολόγιο 2005
Ταξίδια - Μόνιμος σύντροφος και προσωπικό ημερολόγιο
Ζωή - Επιλεγμένα αποσπάσματα
Έντεκα λεπτά
Το ημερολόγιο ενός μάγου
Και ο Θεός έπλασε τη μητέρα
Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός
Το πέμπτο βουνό
Ο αλχημιστής - Εικονογράφηση: MOEBIUS
Ο αλχημιστής
Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα
Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει
Ο διάβολος και η δεσποινίδα Πριμ
Μπρίντα
Χαρά - Ατζέντα 2009
Ο νικητής είναι μόνος
Ατζέντα 2010 - Εμπνεύσεις
Αγάπη
Σοφία - Ατζέντα Κοέλο 2011
Βαλκυρίες
Στιγμές ατζέντα 2012
Άλεφ

 

3 σχόλια:

Magda είπε...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥ!!!!Μπραβο για την δημοσιευση σου!!!!

toniaf. είπε...

Exw diavasei ta 2/3 twn vivliwn tou..einai kataplhktikos suggrafeas!

toniaf. είπε...

Exw diavasei ta 2/3 twn vivliwn tou..Einai kataplhktikos suggrafeas!!